BEZ NAROČITOG RAZLOGA


Ovih sam dana posebno ranjiva. Bez naročitog razloga. Rasplače me svaka sitnica, tužan film ili sjetna muzika. Tih dana je najbolje ostati kod kuće, u svom bunkeru u kome ništa i niko ne može da ti naudi. Ne znam šta mi je bilo da prekršim ovo pravilo i izađem u šetnju. Do parka sam stigla brzo, nigdje se ne zaustavljajući, čak ni ispred izloga butika. Imala sam osjećaj da ću početi da cmizdrim ako vidim još jednu predivnu haljinu koju ne mogu da si priuštim. I baš kada sam sjela na klupu i počela da opuštam nategnute nerve, da uživam u zelenilu i nadglašavanju ptica, desilo se nešto zbog čega sam ridala naredna dva sata. Dječak, star ne više od četiri godine (po mojoj neukoj procjeni), otrgnuo se od majke i potrčao prema golubovima koje je hranio penzioner na klupi nedaleko od one na kojoj sam sjedila. Majka, mršava i neugledna, spotakla se i pala. I kao da nije imala snage da se podigne, vikala je za njim: Nemoj da trčiš! Izgladnićeš!!

Objavila Hiperboreja

10 mišljenja na „BEZ NAROČITOG RAZLOGA

    • Bravarice, oprosti! Ispada da sam sa ovom crticom pogodio nerv mnogima… Kao sto rekoh – ovo treba da je upozorenje (na moj nacin) da se osvrnemo oko sebe, da pogledamo u kakvom okruzenju zivimo, da budemo bolji ljudi i da pomognemo bliznjima da se ovakve scene ne desavaju. Samo tako cemo doci do toga da ce jedine suze biti one – radosnice. Izvinjavam se jos jednom…

      • Ne4 izvinjavaj se. Neka si ti… to! Trebalo je da ti kažem da si me, zapravo, oduševio jasnoćom poruke i načinom (tako malo reči a tako snažno!) na koji si to uradio. Bravo!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s