GOSTOVANJE NA 4. FESTIVALU KNJIŽEVNOSTI „BIBLIOBUS“


   Četvrti Festival književnosti Bibliobus biće održan 8. i 9. novembra u Kulturnom centru u Gradišci u organizaciji Udruženja Jež iz Gradiške. Ovaj put, kao i na prethodna tri Bibliobusa, predstaviće se pisci iz Srbije, BiH i Hrvatske, koji su izdavani u renomiranim izdavačkim kućama, ne samo u svojoj zemlji nego i u regionu i prevođeni su na mnoge evropske jezike.

Prvog dana Festivala publici će se predstaviti pisci Srđan Tešin (Kikinda), Renato Baretić (Split) i Franjo Janeš (Zagreb), a moderatorica  je Miljenka Buljević (Zagreb). (Sala za seminare i sastanke u 19 h)
Narednog dana, 9. novembra, nastupaju Jelena Lengold (Beograd), Ante Tomić (Split), Bekim Sejranović (Oslo) i Berislav Blagojević (Banja Luka), a moderator programa je Teofil Pančić (Beograd). (Sala za seminare  u 20 h)
Prethodnih godina na festivalu su učestvovali pisci Svetislav Basara, Mihajlo Pantić, Vule Žurić, Olja Savičević-Ivančević, Muharem Bazdulj, Damir Karakaš, Goran Vojnović, Mirjana Novaković, Lana Bastašić, Kruno Lokotar, Lamija Begagić, Slavoljub Stanković, Goran Nuhanović.

U promociju  ovog festivala uključeni su volonteri, učenici Gimnazije iz Gradiške. Festival književnosti Bibliobus provodi se u okviru Programa za poduzetnu omladinu.

Program za poduzetnu omladinu je jedna u nizu aktivnosti koja se realizuje u okviru projekta koji finansira italijanska vlada, a implementira Svjetska banka u BiH. Osim Programa za poduzetnu omladinu, Festival književnosti Bibliobus podržali su i Opština Gradiška, Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a, Kulturni centar Gradiška i Gradid inženjering d.o.o. Gradiška, saopšteno je iz Pres-službe Festivala književnosti Bibliobus.

Opširnije na: udruzenjejez.info, kcgradiska.com, BUKA, ekulturars.com, knjizevnost.org, sutra.ba, mag24h.com, source.ba

rtrs.tv, radiogradiska.net, glassrpske

(Italian only)rondine.org

 

Advertisements

6 mišljenja na „GOSTOVANJE NA 4. FESTIVALU KNJIŽEVNOSTI „BIBLIOBUS“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s