UTISCI SA PROMOCIJE AUDIO KNJIGE „REVOLUCIONAR“


Promocija SB 009Promocija zvučne knjige „Revolucionar“

Projekat: Јedan pisac – jedna knjiga

Јuče je u konferencijskoj sali Specijalne biblioteke održana najavljena promocija prve zvučne knjige u okviru projekta Јedan pisac – jedna knjiga. Na ovoj promociji, koja je počela u 13 časova, predstavljena je knjiga „Revolucionar“ Berislava Blagojevića u mp3 formatu, koja je nastala za potrebe slijepih i slabovidih korisnika Biblioteke.

Promocija, koju su posjetioci okarakterisali dinamičnom, počela je obraćanjem pisca, koji je pročitao priču „U igri sa prirodom“. Potom se posjetiocima obratio v.d. direktor prof. dr Milomir V. Martić koji je ukratko upoznao prisutne sa dosadašnjim radom Biblioteke dok je bibliotekarka Јelena Radaković rekla nešto o samom projektu i istoimenoj ediciji Јedan pisac – jedna knjiga i predstavila autora.

U toku promociji autor se potrudio da pročita nekoliko svojih priča poput „Krika“, „Јa, revolucionar“ i „Susret“ koje su uspjele  svojom britkošću pomiješanom sa blagim humorom i satirom da dodirnu prisutne i budu nagrađene aplauzom.

Osim korisnika Biblioteke, na promociju je došla i  Biljana Bilbija, načelnik za bibliotekarstvo pri Ministarstvu prosvjete i kulture RS koja je toplo pozdravila sve prisutne, te čestitala piscu na dosadašnjim uspjesima i pozdravila inicijativu stvaranja  jedne ovako značajne edicije zvučnih knjiga. Treba pomenuti da su ovaj događaj uveličali i književnici – Ranko Preradović i Miladin Berić, koji je prisutne nakratko zabavio i zasmijao svojim aforizmima a koji su poslužili kao svojevrsna najava za sljedeću promociju u okviru projekta Јedan pisac – jedna knjiga.

Na samom kraju promocije posjetioci su postavljali pitanja mladom autoru o knjizi i njegovom načinu pisanja te nisu krili zadovoljstvo što su prisutvovali ovako jednom lijepom događaju.

Dio atmosfere sa promocije poslušajte u kratkom zvučnom prilogu

promocija, revolucionar.mp3

Video prilog Elta TV1 o ovom događaju možete da pogledate OVDJE.

Gostovanje u emisiji „Boja vjetra“ BH Radija 1 o projektu „Jedan pisac-jedna knjiga“ možete da preslušate OVDJE.

Više o zvučnoj knjzi „Revolucionar“ i uopšte audio knjigama u RS u članku Glasa Srpske od 12.06. pročitajte OVDJE.

Press 29 03 2013 str 18 Promocija SB 014 promocija zvucne knjige revolucionar 1 promocija zvucne knjige revolucionar 2 promocija zvucne knjige revolucionar 3 promocija revolucionar 4 promocija revolucionar 5 promocija revolucionar 6

Advertisements

4 mišljenja na „UTISCI SA PROMOCIJE AUDIO KNJIGE „REVOLUCIONAR“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s