O KNJIZI „MONUMENT“ U MEDIJIMA


cropped-monument-korice.jpgU emisiji „Prozornica“ (29. decembra) bilo je govora i o zbirci „Monument„.

Dirljiv osvrt na knjigu „Monument“ dala je Milka Kolundžić na svom blogu.

O knjizi kratkih priča „Monument“ i izdavaštvu razgovarali su Tanja Stupar Trifunović i Boris Maksimović (izdavačka kuća Imprimatur) u okviru programa „Književna istraga„.

Na književne događaje u 2020. godini osvrnuli su se i organizatori festivala Imperativ iz Banjaluke, a dali su i preporuke za čitanje, među kojima se našla i zbirka „Monument“.

Hana Kazazović takođe je prenijela čitaocima njene utiske o knjizi. Izdvojila je i neke koje se njoj najviše dopadaju. Više detalja na sajtu cyberbosanka.

Kritičar Aleksandar Dunđerin, član žirija za nagradu Meša Selimović, o zbirci „Monument“: „Vredna pohvale je i velika istraživačka strast B. Blagojevića i P. Markovića, istrajnost da se u mediju književnosti igraju i eksperimentišu. Njihova proza je jedan nesvakidašnji imaginarni prostor u kojem se neprekidno sučeljavaju i prožimaju sadašnje (i buduće) sa prošlim, faktografija i fikcija, kritički tonovi i ironija, radost života i društvene anomalije ljudske egzistencije.“ Svi glasovi Dunđerina uz obrazloženja, dostupni su na ovom linku.

Siniša Stanić napisao je prikaz zbirke „Monument“ za portal Mondo.ba, a kao bonus, objavljena je i priča „Ovdje, daleko„.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s